nlc.hu
Aktuális

Embercsempészetre használták az eladott furgonját

Nem tudta, hogy embercsempészeknek adja el a furgonját – fogdába került a háromgyermekes Károly

A családapa szerint a hivatalban késlekedtek az autó átírásával, ezért hitték őt a tulajdonosnak a rendőrök.
furgon

Teljesen átlagos ügyletnek indult, ám szörnyű kálváriába torkollott a furgonja eladása Kovács Károlynak. A háromgyermekes férfit körözés alapján fogták el a magyar rendőrök október közepén, miután kiderült: a korábban eladott autójával migránsokat csempésztek a határon – írja a Blikk. A családapa embercsempészet miatt fogdába került, hiába állította, hogy semmilyen bűnt nem követett el. 

„Kiderült, a furgonunk megvásárlása után 3 nappal Ausztriában feltartóztatták azt, 14 szír állampolgárral a raktérben. Mivel akkor még az én nevemen volt, június 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki ellenem. 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem” – panaszolta a bulvárlapnak Károly. Azóta kapott egy igazolást arról, hogy valóban járt a hivatalban és bejelentette az adás-vételt, ám valamiért csak július 5-én történt meg ennek a beiktatása. 

Kiderült, a kocsiját megvásárló cég ellen már 24 feljelentés van, az adásvételi szerződésre írt adataik pedig hamisak.

A családapának november végén lesz az úgynevezett kiadatási tárgyalása, ami után elképzelhető, hogy átszállítják Ausztriába, ahol kivizsgálják a történteket.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top