nlc.hu
Aktuális

Limitált szériás Ferrari és egymillió euró a pécsi számlagyárnál

Egymillió eurót és egy limitált szériás Ferrarit találtak egy pécsi garázsban

Lecsapott a NAV a számlagyáras bűnszervezetre, amely összesen 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.
Limitált szériás Ferrari és több mint egymillió euró készpénzben egy pécsi garázsban

Egy számlagyáras bűnszervezetre csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pécsen – számolt be az adóhatóság a Facebookon.

Tudjuk, történt már ilyen, de úgy tűnik, ezúttal egy igazán nagy hal akadt horogra:

  • bűnszervezet vezetőjének garázsában egy limitált szériás Ferrarit találtak, amelyből mindössze húszat gyártottak;
  • a luxusjárgány csomagtartójából több mint 1,1 millió euró (417 millió forint) került elő;
  • egy másik helyszínen egy Lamborghini Urust parkoltattak, aminek egy gyors keresés alapján az induló ára 60-70 millió forint környékén van.

Az elkövetők 2021 nyarától összesen 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek.

Jelentős értékű ingatlanok, luxusjárművek és hatalmas mennyiségű készpénz lefoglalásával, illetve zár alá vételével csaknem 1,2 milliárd forint összegű vagyont biztosítottak a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a bűnszervezet végleges felszámolására szervezett akcióban. A 17 ingatlan és 8 gépkocsi mellett a félmilliárd forint értékű készpénz és a zárolt céges számlapénzek is az okozott vagyoni hátrány megtérülését szolgálják.

Az akcióban egyszerre 30 helyszínen, mintegy 100 pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le. Amennyiben beigazolódik az elkövetők bűnössége, a szervezet irányítói akár 20 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/NAV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top