nlc.hu
Aktuális

Tömegével dermednek meg és hullanak le a fákról a leguánok Floridában

Égből hullanak a hüllők Floridában

A leguán nem bírja túl jól a hideget.

A floridai fák lombjai közül mostanában narancs helyett leguán hullik az ember nyakába, ha az embernek nincs szerencséje. Ez a gyíkféle eredetileg Dél-Amerika trópusi részein volt honos. Azonban, mint annyi más állatfaj, a felelőtlen állattartók miatt mára Floridában is kivadultak, hogy aztán komoly, vadon élő populációt képezzenek – írja az IFLScience.

Égből hullanak a hüllők Floridában

Azonban a trópusokkal ellentétben Floridában

hűvösebb idő is előfordul, ami nem igazán javítja a hidegvérű hüllők életesélyeit. Ilyenkor azok konkrétan megdermednek, mielőtt érett gyümölcsként hullanának alá. A dolog mára odáig fajult, hogy Miamiban már az időjárási hírek között emlékeznek meg az esetleges leguán-esőről.

Ám a dermedt leguán még közel sem halott, ezért pedig érdeme őrizkedni a mégoly mozdulatlan példányoktól is, hiszen komoly karmaikkal akár sérülést is okozhatnak, amennyiben felélednének szendergésükből.

Mivel a leguán az Egyesült Államokban invazív fajnak számít,

ezért a gyérítése „emberséges módon” lehetséges. A legszerencsésebb azonban ezt állatorvosra bízni, mivel a végleg elaltató injekció nem jelent fájdalmat az állat számára – főképp akkor, ha dermedt állapotban kapja meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top