nlc.hu
Aktuális

DJ Palotai visszaemlékezés

DJ Palotai tragikus halála – szívszorító módon búcsúznak tőle

A magyar underground zene meghatározó alakja, DJ Palotai váratlanul halt meg a hétvégén, sokan gyászolják.

A Quimby zenekar tagjai is elbúcsúztak Palotai Zsolttól. A zenekar közösségi oldalán, DJ Palotai portréja mellé írták ki:

Hiányozni fogsz

 

DJ Palotai hétvégén bekövetkezett, váratlan halála sokakat lesújtott.

A Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó fiaként a Testnevelési Főiskolát abbahagyó, majd gyógypedagógiát hallgató lemezlovas a nyolcvanas években Erdélyben gyűjtött népzenét. A Tilos Az Á és a Tilos Rádió sokak által megismert-tisztelt meghatározó alakja a kilencvenes évek elejétől fogva a magyar underground elektronikus tánczenei szcéna referenciapontja volt.

Az Apu, Fater néven is tisztelt, győri születésű

dj tökéletesen egyedi hangulatú, nem, vagy csak nagyon ritkán diszkó alapú szettjeiben tulajdonképpen bármilyen stílushoz hozzá tudta adni a nevével fémjelzett jellegzetes hangzást.

 

Eközben kivételes módon érezte, követte és befolyásolta a közönség hangulatát.

A koronavírussal egyszer már megküzdő

DJ Palotai szombaton kapta meg Budapest Főváros Pro Cultura Urbis díját, amit már nem tudott személyesen átvenni, majd az aznap esti, Városház parki ünnepi szettje is elmaradt. Vasárnap hajnalban már DJ Palotai halálhírét kezdték megosztani ismerősei.

 

DJ Palotai, Újvidék, Exit fesztivál, 2000

DJ Palotai, Újvidék, Exit fesztivál, 2000

 

Vasárnap este nagyjából százötvenen jöttek össze DJ Palotai emlékére

a Blaha Lujza téri Corvin mellett. Az áruház felújítása előtt hosszú ideig a Corvintetőn voltak szerdánként a dj Rewind elnevezésű fellépései. DJ Palotai 62 évet élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top