nlc.hu
Szabadidő

62 éves korában elhunyt DJ Palotai

Elhunyt a legendás lemezlovas, Palotai Zsolt

A 62 éves DJ halálhíréről először a barátai és kollégái számoltak be a közösségi médiában.

Palotai Zsolt a halála napján még Pro Cultura Urbis díjat kapott olyan művészek társaságában, mint Papp Gábor Zsigmond filmrendező és Rozgonyi-Kulcsár Viktória kulturális menedzser. A fővárosi kultúra gazdagításért odaítélt díj indoklásában megjegyezték, hogy Palotai immár harminc éve a hazai underground zenei kultúra meghatározó szereplője – írja a Magyar Hang.

DJ Palotai váratlan halálhíréről először többek között Pritz Péter zenei újságíró, illetve Pándi Balázs zenész-újságíró számolt be a közösségi médiában. Többen az undeground zenei világ egyik motorjaként emlékeztek meg a lemezlovasról. A drum and bass, az elektronikus zene és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója volt. Dolgozott a Tilos Rádió zenei szerkesztőjeként és a Tilos az Á Klub művészeti vezetőjeként is.

Palotai Zsolt

DJ Palotai a lemezlovas pultnál (fotó: YouTube)

A lemezlovassal néhány napja az RTL interjúzott. Ebben a DJ elmondta, hogy szerinte a mai zenék jóval szomorúbbak, mint a kora kétezres évek zenéi, mert most nincs jövőkép. Szerinte a hangulat most rosszabb, mint 1989 előtt volt. Elmondta, hogy a közönsége nagyjából fele mostanra kivándorolt az országból, és mivel nincsenek saját bulijai, a helyzete is sokkal nehezebb, alig maradt hely, ahol tud játszani. Palotainak azért voltak lekötött fellépései, a Facebook-oldalán is népszerűsítette őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top