nlc.hu
Aktuális

Elsőfokú ítéletet hoztak az aszódi családirtó ügyében

Legsúlyosabb büntetést kapta az alvó lányait baltával agyonverő férfi

Életfogytig tartó fegyházat kapott első fokon az aszódi gyilkos.

Az aszódi L. Tamás 2022. május 21-én, álmukban verte agyon lányait aszódi lakásán. Az aszódi családirtás után a rendőrök 26-án találták meg a 14 és a 16 éves lány holttestét. A gyerekek az előző napon érkeztek láthatásra Aszódon élő apjukhoz.

A meggyilkolt lányok évek óta rettegtek apjuktól, az idősebb lány csak azért volt hajlandó elmenni hozzá Vámosgyörkről, hogy húgát megvédje. A lányok édesanyja korábban négyszer jelentette fel volt férjét, kétszer kért ellene távolságtartást. A férfit három ügyben is elmarasztalták, mégis megillette a kötelező láthatás joga.

forrás: Tények videó

forrás: Tények videó

A korábban gépészmérnökként dolgozó L. Tamás

naplójában ezt írta: „Tettem legyen példa mindazon nőknek, akik kisajátítják a gyerekeiket és őket pajzsként maguk előtt tartva zsarolnak.” Egy cetlire pedig azt írta: „Borzasztóan rossz érzés, biztosan lehetett volna jobb forgatókönyv.” Tettei után a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, vonat elég ugrott és búcsúleveleket is írt – írta a Telex.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön hozta meg elsőfokú, nem jogerős ítéletét az ügyben. A férfi tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott – írta a Blikk. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig fellebbezéssel élt, a büntetés enyhítése érdekében. A vádlott nem vitatta a bűnösségét.

L. Tamás volt felesége a tárgyaláson ezt mondta:

„Sokan benne a szegény, elhagyott apukát látták, amit a gyilkosságig tökéletesen alakított. Tanulság legyen mindez másoknak, mert szülőként, tanárként, hivatalnokként, bíróként, ügyvédekként, rendőrként, családsegítőként, pszichológusként minden esetben a gyerekek jogait kellene előtérbe helyezni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top