nlc.hu
Aktuális

A balassagyarmati kórház szülészetének bezárása

Idén már nem lehet szülni a balassagyarmati kórházban, Salgótarjánba kell menniük a kismamáknak

Bezár év végig a szülészet-nőgyógyászat.
kismama

Nyár óta vannak gondok a balassagyarmati kórház szülészeti-nőgyógyászati ellátásával, és az intézmény vezetése most úgy döntött, hogy ebben az évben már végig szünetelni is fog ott a betegellátás – derül ki a megyei hírportál cikkéből, amit a 444 szúrt ki.

A kórház tájékoztatása szerint elhúzódó betegség miatt a szülészet-nőgyógyászati osztályon ismételten fennakadások keletkeztek a betegellátásban. Az akut ellátások tekintetében november 3.-december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel, így azoknak, akik szülészet-nőgyógyászati osztályon akut kezelésre szorulnak, a Balassagyarmattól mintegy 50 kilométerre lévő Salgótarjánba kell átmenniük, mivel ezen időszak alatt a betegeket a salgótarjáni Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház kell látja el.

A szakrendelői ellátást, a terhesgondozást továbbra is biztosítja a kórház, valamint az egynapos beavatkozások is zavartalanul folynak – közölte a kórház.

A balassagyarmati kórházban egyébként már augusztusban is voltak betegellátási problémák a szülészeti-nőgyógyászati osztályon, akkor „egy hirtelen jött betegség” a szakrendelői ellátást érintette.

Amúgy idén februárban a balassagyarmati kórház udvarán született meg egy baba. Az apa beszámolója szerint azért történt mindez, mivel a mentők nem hordágyon szállították a vajúdó párját, hanem a saját lábán kellett gyalogolnia. Állítólag a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. Később a csecsemőosztályon dolgozó főorvos megvizsgálta a babát, szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából. Az eset miatt rendőrségi feljelentést tett akkor a házaspár, a mentőket hibáztatták.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top