nlc.hu
Aktuális

Házi őrizetbe került az Árpád hídi gázoló.

Csak most derült ki: hazamehetett az Árpád hídi gázoló a börtönből

Megszüntették az Árpád hídi gázoló letartóztatását.

Hazaengedték a börtönből azt a 34 éves férfit, aki halálra gázolt egy 26 éves kerékpárost július elsején éjszaka az Árpád hídon – írja a 24.hu.

Most derült ki: hazamehetett az Árpád hídi gázoló a börtönből

A Fővárosi Törvényszék szóvivője a lappal közölte, hogy az Árpád hídi gázoló még októberben bűnügyi felügyeletbe, vagyis házi őrizetbe került. Jelenleg nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok.

A tragikus balesetet egy spontán gyorsulási verseny okozta,

ami a Mercedes mellett két régebbi BMW között zajlott, jelentős sebességhatár túllépés mellett, éjjel háromnegyed egy körül. Az Árpád hídi felhajtón a 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől, az autó azonban megcsúszott és a szalagkorlátba csapódott. A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, aki a gázolás során kettős végtagvesztést szenvedett, és

a kórházba szállítása után meghalt.

A Mercedes az ütközés után körülbelül 70 métert pörgött a tetején, végül az egyik BMW-be ütközött. A Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt, noha csak 70 kilométeres sebesség megengedett a hídon. Még ennél is felháborítóbb tény, hogy az autó menetstabilizátora ki volt kapcsolva.

A 34 éves Mercedes-sofőr beismerte bűnösségét,

de tagadta a versenyzést a vallomásában. Szerinte csak azért taposott a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan érkező BMW.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top