nlc.hu
Aktuális

Fotók a hófödte Etna kitöréséről

Elképesztő fotók a hófödte Etna kitöréséről

November 12-én újra kitört Európa legaktívabb vulkánja, az Etna. Azóta szünet nélkül köpködi magából a lávát és a füstöt. A természeti jelenségről most különösen látványos képek készültek, mivel napok óta hó fedi a csúcsot.
Az Etna lávát lövell

Az Etna délkeleti krátere a napokban ismét működésbe lépett, a hatóságok figyelmeztették a térség felett átrepülő repülőgépeket a veszélyről. A csúcsot lezárták és riasztás előtti szintre emelték a készültséget. 

Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja az elmúlt évtizedben szinte folyamatos aktivitást mutat. A Smithsonian Global Volcanism Program szerint a jelenlegi kitörési időszak 2013-ban kezdődött. 2021-re annyi vulkanikus anyagot bocsátott ki, hogy csaknem 30 méterrel nőtt a magassága

Az Etna lávát lövell
Megnézem
Összes kép (5)

Mivel a vulkáni aktivitás jelenleg alacsony szintű, az Etna kitörés közben is látogatható. Sok túraútvonal van, amik elkerülik a csúcsot és a krátereket, ahol robbanások történnek. A vulkanikus kitörés megfigyelése izgalmas élmény, egyes idegenvezetők éjszakai túrákat is szerveznek.

Forrás: via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top