nlc.hu
Aktuális

Így oldd le a jeget a befagyott szélvédőről

Pillanatok alatt leoldja a jeget a befagyott szélvédőről ez a trükk

Sok mindent láttunk már a TikTokon, de ennél hasznosabb trükköt még aligha. Nincs többé hosszú percekig tartó kaparás és fagyoskodás!

Hivatalosan is tiszteletét tette országszerte a tél, sok helyen havazott a napokban, ami nem könnyítette meg az autósok életét. Nem elég, hogy mindenhol dugók alakultak ki, hogy járhatatlanok voltak az utak, de akinek nincs garázsa, az pontosan tudja, hogy ilyenkor még a befagyott szélvédővel is számolni kell.

A legjobb jégoldóval is átlagosan 10 perc legalább, mire sikerül a ráfagyott rétegtől megszabadítani az ablakokat, ami a hideg időben felér egy foghúzással. Most azonban úgy tűnik, van egy olyan megoldás, ami ennél sokkal gyorsabb.

A TikTok kimeríthetetlen forrása a házi praktikáknak, a @chloemart15 nevű felhasználó is egy ilyet osztott meg. Fogott egy nagy bevásárlózacskót, megtöltötte meleg vízzel, majd kiment az autóhoz és ezt húzta végig az ablakokon. A meleg hatására azonnal megolvadt a szélvédőre és az oldalsó ablakokra ráfagyott jegesedés, a jégoldót és a kaparót elő sem kellett vennie.

A TikToker azt mondja, nem is tudja, hogyan élt eddig a hack nélkül, hiszen annyira egyszerű és gyors, hogy azt még mindig nehezen hiszi el. Márpedig mikor reggelente suliba viszi a lányát, akkor minden perc számít, úgyhogy ő mindenkinek csak ajánlani tudja.

Hogy a dolog mennyiben működőképes, azt nem teszteltük, az azonban biztos, hogy egyrészt a forró vizet a zacskó nem bírja el, úgyhogy inkább csak meleggel érdemes próbálkozni. Illetve fontos, hogy a szatyor ne legyen lyukas, különben utána még fel is moshatsz. Egy próbát szerintünk mindenképp megér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top