nlc.hu
Aktuális

Rekordmeleg volt ma

Megdőlt az országos melegrekord szombaton, 64 éve nem volt ilyen meleg

Rekordmeleget hozott december második napja.

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – tette közzé Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A várakozásoknak megfelelően 18 fokig emelkedett a hőmérséklet a délkeleti tájakon, azaz megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. Az eddigi rekord 17,4 fok volt, amit 1959-ben Békéscsabán mértek.

A Békés vármegyei Eleken 17,9 fokot mértek, Sarkadon 17,8 fokot, Makón pedig 17,2 fokot regisztráltak.

Miközben délkeleten tavasz van, az ország nagyobb részén téli idő jellemző. A leghidegebbet a Zala vármegyei Nagykutason mérték: itt mínusz 0,5 fok volt a csúcshőmérséklet.

A nyugati tájakon amúgy egyre többfelé havazik. Már északnyugaton is többfelé havazás váltotta fel az esőt, helyenként néhány centiméteres hótakaró is kialakult – írja az Időkép.

Mátra

A havas Mátra – Fotó: MTI/Komka Péter

Az előrejelzés szerint vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és általában több órára kisüt a nap. Helyenként előfordul hózápor. Az északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között várható, de szélcsendes fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Bodnár Boglárka 

Ez is érdekelhet Téli csizmadivat Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top