nlc.hu
Trend

Téli csizmadivat, 2023-2024

40 divatos téli csizma 30 ezer forint alatt

A naptár és az időjárás szerint is beköszöntött a tél. Időszerű tehát elővenni a téli csizmáinkat, vagy épp beszerezni egy-egy új darabot.
Téli csizmadivat

Bár imádjuk a bokacsizmákat, azonban a hidegebb, téli napokon a hosszú szárú, illetve a bélelt csizmák a barátaink. Mutatjuk az idei szezon legdivatosabb stílusait és modelljeit az aktuális kollekciókból, árakkal és lelőhelyekkel.

Lapos

A lapos talpú csizmák kategóriájában ebben az idényben a masszívabb felépítésű, vastag talpú, ám letisztult vonalvezetésű, díszítetlen vagy csak minimálisan díszített felsőrésszel készült darabok mennek leginkább. A tavalyi tél nagy trendje, a combig érő szárhossz nagyjából lecsengett, már csak mutatóban van jelen, a csizmaszárak jellemzően visszakerültek a térd vonalába, illetve az alá. Színekben a fekete, a sötétbarna, illetve a bézses árnyalatok számítanak divatosnak, textúrálkban a fényesebb és matt bőrök és műbőrök, valamint a velúr és hasított bőr is dívik.

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (7)

Magas sarkú

A magas sarkú csizmák divatjában ezen a télen egyértelműen a hegyes orr dominál, a tűsarkú és a tömbsarkú modelleken egyaránt. A csizmaszárak itt is a térd vonaláig érnek, és lehetnek egészen szűk, harisnya jellegűek, vagy a lábszár formáját lazán követő egyenesek, de divatban vannak a rogyasztott szárak is. Anyaghasználatban a bőrök és műbőrök, a nubuk és hasított bőr, illetve a velúr is jelen van, színekben viszont nem túl nagy a változatosság itt sem: az örök fekete mellett a bézses és a barnás árnyalatok számítanak trendinek.

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (7)

Platform

Az évek óta népszerű magassarkú, platformtalpú megoldások ebben a szezonban inkább a bokacsizmákon mennek nagyot, de azért de hosszabb szárú modelleket is találhatunk a kollekciókban ilyen sarokkal és talppal, sőt, a combcsizmás irányzat még ennél a csizmatípusnál érezteti leginkább a hatását. Színekben, anyaghasználatban itt is ugyanazok a trendek érvényesülnek, mint az előző két bekezdésben bemutatott stílusok esetében.

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (6)

Cowboy

A 2023-2024-es téli szezon egyik legmarkásabb lábbelitrendje a cowboycsizma. A kollekciókban megtaláljuk a stílust csupán bizonyos elemeikben, vonalvezetésükben idéző változatokat, de a klasszikus veszkócsizmákra hajazó, hímzett, gazdagon díszített modelleket egyaránt. Színekben ugyancsak a fekete és a barna dominál, azonban némi keresgéléssel azért kifoghatunk egy-egy extravagánsabb küllemű, például metálfényű darabot is.

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (7)

Lábszárvédős

Az idei tél másik nagyon aktuális – ugyanakkor gyaníthatóan egyszezonosnak ígérkező trendje – a lábszárvédős csizma, mely  lapos, tömbsarkú és tűsarkú verziókban egyaránt, bőséggel megtalálható most a kínálatban. Az ilyen lábbelik kétségkívül látványosak, azonban jellegükből adódóan nem kombinálhatók akármivel: nadrágokból csak a csizmaszárba betűrhető, szűk szabású darabok jöhetnek szóba, míg egészruhákból, szoknyákból a térd fölött végződő változatok, egy ilyen csizmára ugyanis nem ajánlott semmit sem rálógatni.

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (6)

Hótaposó

A hótaposó, vagy legalábbis ilyen stílusú, városi viseletre készült csizmák szárban ugyan jellemzően rövidebbek, mint az előzőekben bemutatott csizmatípusok, ugyanakkor ezeknek is most jött el a szezonja. A műszőrmés, teddy szőrmés és a steppelt – akár fényes, metálszínű – darabok egyaránt divatosak: előbbiek a műszőrme, műirha kabátok, míg utóbbiak a pufikabátok tökéletes kísérői. 

Téli csizmadivat, 2023-2024
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top