nlc.hu
Trend

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél

50 trendi bokacsizma, 20 ezer forint alatt

A bokacsizma az őszi-téli szezon egyik alap lábbelije. Íme a 2023-2024-es idény legdivatosabb darabjai, 7995 forinttól!
50 trendi bokacsizma

Bár a megszokottnál később és bizonytalanabb léptekkel, de így október végére azért csak megérkezett a bokacsizmák szezonja. Mutatjuk a 2023-2024-es őszi-téli hónapok legtrendibb bokacsizmáit, itthon is elérhető márkák aktuális kollekcióiból, a 20 ezer forint alatti árkategóriában.

Lapos és flatform bokacsizmák

A lapos talpú bokacsizmák esetében két irányzat dominál most: a chelsea és a motoros stílus, illetve az ezek közötti átmenetek. A gumis panelek szinte kötelező elemei ezeknek a lábbeliknek, díszítésként pedig legfelkapottabbak a csatok, illetve a szegecsek. A hagyományos, vékonyabb lapos talp mellett nagyot mennek ebben a szezonban a vastagabb, jellemzően 2-4 centis flatform (azaz egyenes platform) talpak is. Utóbbiak előnye, hogy nagyjából ugyanolyan kényelmesek, mint a szimpla lapos talpak, viszont kevésbé engedik át a talaj irányából érkező hideget. Színekben a fekete mellett a natúr barnás árnyalatok a legdivatosabbak, anyagokból a fényes vagy közepesen fényes (mű)bőr, illetve a hasított bőr.

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (10)

Bakancsok

A bakancs örök divat, évről évre azonban mégiscsak változik, hogy épp milyen variációkban a legtrendibb. A jelenlegi őszi-téli szezonban a klasszikus fazon mellett a túrabakancsok bizonyos stílusjegyeit is hordozó, ám utcai viseletre szánt verziók mennek leginkább, feketében, valamint a barna árnyalataiban, az egészen világostól a mélybarnáig. A bakancsok esetében is dívik a vastagabb, flatform, vagy akár bumfordibb, traktor jellegű talp, illetve a szegecses, esetleg láncos díszítések. 

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (10)

Tömbsarkú bokacsizmák

A tömbsarkú bokacsizmák kategóriájában továbbra divatosak az előző szezonok nagy kedvencei, a minimalista vonalvezetésű, lekerekített vagy enyhén szögletes orrú modellek, jellemzően 4-8 centi magas sarkakkal. Még aktuálisabbak azonban a western ihletésű darabok, melyek a cowboycsizmák sziluettjét, stíluselemeit hordozzák, némileg leegyszerűsített, street style-kompatibilis változatokban. Ez utóbbiakat ebben a szezonban hétköznapi és elegánsabb outfitekkel egyaránt ér kombinálni. Színekben a fekete mellett itt is a barna tónusok mennek, anyaghasználatban pedig a tompább fényű (mű)bőrök, illetve a hasított bőr és a velúr. 

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (10)

Tűsarkú bokacsizmák

A tűsarok, ahogy a félcipők esetében, úgy a bokacsizmákon is reneszánszát éli idén ősszel. Bár kétségkívül kevésbé kényelmes, cserébe viszont sikkesebb megjelenést kölcsönöz, mint az előző bekezdésekben bemutatott lábbelik. A tűsarokhoz ráadásul most hegyes orr is dukál. A szabást és anyaghasználatot illetően egyértelműen a puha harisnyacsizmák dominálnak, de a merevebb anyagú modellek esetében is a lábfejre, illetve a bokára simuló változatok. Színvilágban a fekete, a bézs, illetve a barna árnyalatok a meghatározók ezeknek a csizmáknak az esetében is.

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (10)

Platform bokacsizmák

A platform talp-toronymagas tömbsarok-tompa cipőorr kombó évek óta favorit a csizmadivatban és nincs ez másként idén sem. A platform jelenleg minél magasabb és bumfordibb, annál menőbb – ízlés és stílus kérdése persze, hogy szeretnénk-e ebben a formában hordani. Az aktuális kollekciókban is találhatunk azért finomabb vonalvezetésű, szolidabb platformmal rendelkező modelleket. Ami a felsőrészt illeti: ahogy a tűsarkú csizmáknál, itt is a puha harisnyacsizmás, illetve a lábfejre simuló, teljesen díszítetlen vagy csak egészen minimálisan díszített darabok mennek leginkább, feketében, bézsben, valamint barnában. 

Bokacsizma divat 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top