nlc.hu
Aktuális

OTP Simple-fiókok feltörése

Több ezer OTP Simple-fiókot törtek fel, reagált a bank

Állítólag anyagi kár nem történt.
hacker

Több ezer OTP Simple-felhasználó fiókját törték fel kedd este – értesült a Telex. A banknál elmondták, hogy más, nem OTP-s felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév-/jelszó-kombinációkkal digitális adattolvajok robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját valóban feltörték, és megváltoztatták a regisztrált e-mail-címeket.

Az OTP szerint anyagi kár nem történt, mivel az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani.

A Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta. A blokkolt felhasználók a bankkártyáikat egyéb, Simple-ön kívüli módokon továbbra is zavartalanul tudják használni.

A bank elküldte e-mailben a teendőket az érintetteknek.

Az OTP-nél arra is felhívták a figyelmét, hogy ha valaki több digitális felületen ugyanazt a felhasználónév/jelszó kombinációt használja, és azt egy kevésbé sikeresen védett felületen megszerzik az adattolvajok, akkor könnyen be tudnak lépni vele máshol.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top