nlc.hu
Aktuális

Autóbaleset: egy tini ült a volánnál

Megdöbbentő: egy 12 éves kisfiú vezette a balesetet okozó autót

Hajmeresztő karambol.
autóvezetés,

Vasárnap hajnalban baleset történt a romániai Craiován. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy 12 éves helybeli kisfiú vezette a kocsit – számolt be a maszol.ro, ám elveszítette uralmát a jármű felett és áthajtott a menetiránnyal szembeni sávra, ott pedig összeütközött egy 47 éves sofőrrel. Az ütközéstől a tini nekihajtott egy parkoló kocsinak, majd egy kerítésnek csapódott.

A balesetben nemcsak a 12 éves sofőr, hanem az utasa, egy 13 éves fiú is megsérült.

Amúgy nem ő a legfiatalabb – jogsi nélküli – autós. Korábban már beszámoltunk egy olyan esetről, amikor is egy 9 éves kislány vezette a karambolozó autót az Iowa állambeli Des Moinesban. A 7 éves társával indult autókázni, de az úton összevissza szlalomoztak. Emiatt riasztották a rendőröket, akik amikor meglátták a járművet, követni kezdték, és felkapcsolták villogóikat is, ám az autót végül egy kisebb karambol állította csak meg. Szerencsére egyik gyerek sem sérült meg az ütközésben. Mint kiderült, csupán szórakozásból indultak kocsikázni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top