nlc.hu
Aktuális

Felfüggesztett büntetést kapott az ablakon kizuhant kisgyermek anyja

Felfüggesztett büntetést kapott az ablakon kizuhant kisgyermek anyja

Az anya elismerte bűnösségét.

Két év próbaidőre felfüggesztett egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt az anyát, akinek gondatlansága miatt kiskorú gyermeke kizuhant az ablakon 2021 nyarán, írja az MTI.

A vádirat szerint a nő két kiskorú gyermekével tartózkodott otthon 2021. június 22-én. Amíg az anya az egyik gyermekével a konyhában volt, a másik a nappaliban felmászott a kanapéra, onnan pedig a radiátoron keresztül az ablakpárkányra, és a nyitott ablakon keresztül több mint 3,5 méter magasságból kizuhant a ház melletti járdára.

A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, és az édesanyát gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségében mondták ki bűnösnek – tudatta a törvényszék.

Bíró a tárgyalóteremben

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az anya az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Hozzátették, gyermek sérülései elkerülhetők lettek volna, ha a vádlott a tőle elvárható figyelem és körültekintés tanúsításával kizárja annak lehetőségét, hogy felmásszon a nyitott ablakhoz.

A törvényszék a büntetés kiszabása során a vádlott javára enyhítő körülményként vette figyelembe a nő büntetlen előéletét, beismerését, a tárgyalásról történő lemondó nyilatkozatát, valamint azt, hogy rendezett családi körülmények között két kiskorú gyermeket nevel.

További enyhítő körülménynek számított a gondatlanság foka, amely hanyag gondatlanság volt, és ez magatartás a gondatlan cselekmények közül a legenyhébbnek számít .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top