nlc.hu
Aktuális

Fülöp-szigeteki vendégmunkások száma Magyarországon

Kiderült, hány Fülöp-szigeteki vendégmunkás dolgozik Magyarországon

A szakember szerint jövőre a többszörösére nőhet a Fülöp-szigeteki vendégmunkások száma az országban.
Gyári munkás

Jelenleg nagyjából 8-10 ezer Fülöp-szigeteki vendégmunkás dolgozik Magyarországon – mondta a HR Portálnak Rowena Paragas a Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítők szövetségének (PASEI) alelnöke.

A toborzási szakértő elmondta, hogy nagy a nemzetközi verseny a Fülöp-szigeteki munkavállalókért, Európában nagyjából 100 ezren dolgoznak elsősorban az egészségügyben, a gyártásban, a vendéglátásban és a logisztikában.

Rowena Paragas a keresetekről is beszélt:

  • Gyári összeszerelői munkásként a Fülöp-szigeteken régiótól függően nettó 250-300 dollárt lehet megkeresni,
  • Magyarországon 550-600 eurónak megfelelő forintot,
  • Nyugat-Európában 1500-1700 eurót.

Magyarország mellett az szól, hogy ingyenes a szállás, a munkába járás, és kapnak a dolgozók étkezési támogatást is, így akkor már nem akkora a különbség.

Itthon 95 százalék a Fülöp-szigeteki vendégmunkások beválási aránya, ami rendkívül jónak mondható. Aki tíz fővel kipróbálja, utána százat rendel.

A szakember arra számít, hogy ha az új idegenrendészeti törvény lehetővé teszi, akkor jövőre a többszörösére nőhet a Fülöp-szigeteki vendégmunkások száma Magyarországon.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top