nlc.hu
Aktuális

Állatkínzással vádolják a nőt, aki öt kutyakölyköt dobott az utcai szemetesbe

Öt kutyakölyköt dobott az utcai szemetesbe, állatkínzás miatt emeltek ellene vádat

A nő ellen az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy tiszaföldvári nővel szemben, aki öt kutyakölyköt dobott a szemetesbe, írja a szoljon.hu.

A vádirat szerint a nő ez év július 6-án délelőtt, Tiszaföldváron, egy közterületen elhelyezett hulladékgyűjtő-konténerbe öt élő kölyökkutyát dobott be, majd azokat mindenféle élelem és ivóvíz biztosítása nélkül sorsukra hagyta.

Mint írják, az elhelyezés körülményeire tekintettel ez a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, valamint a kölyköknek különös szenvedést is okozzon.

Öt kutyakölyköt dobtak egy utcai szemetesbe

Forrás: Kunszentmártoni Járási Ügyészség

Másnap a kiskutyák közül négyet élve, egyet elpusztulva találtak meg a helyi önkéntes tűzoltók. A négy kiskutyát kimentették, majd gondoskodtak a megfelelő elhelyezésükről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt majd.

Ez is érdekelhet cica Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top