nlc.hu
Aktuális

Erdő Péter: „Az utolsó szó mindig a szereteté”

Erdő Péter: „Az utolsó szó mindig a szereteté”

A katolikus főpásztor ezeket mondta az éjféli misén.
Erdő Péter: „Az utolsó szó mindig a szereteté”

Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte – mondta Erdő Péter bíboros a Szent István-bazilikában a karácsonyi éjszakai misén. A bíboros homíliájában beszélt arról is, hogy a karácsony nem más, mint ujjongó megvallása annak, hogy a „világ meghitt otthonunk” és az „utolsó szó mindig a szereteté”.

Az MTI beszámolója szerint Erdő Péter a misén úgy fogalmazott:

a Krisztusban közénk lépő Isten megmutatja a valóság teljességét; a teremtőt együtt a teremtett világgal. Azt az alkotót, aki annyira szeret minket, hogy osztozik a szenvedésünkben és halálunkban is.

A bíboros szerint az embereknek nincsenek közvetlen tapasztalatai Istenről. „Bármennyire fejlődik is a természettudomány, a fizika vagy a csillagászat, mindig a „teremtett világ keretein belül maradnak” – fogalmazott. Pascal gondolatait felidézve ugyanakkor azt mondta: a szívnek megvannak a maga érvei, amelyeket az értelem már nem ismer.

Erdő Péter az éjféli misén hozzátette azt is:

a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követniük, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évtizedenként változó tartalommal. Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása szerinte örök mérce, hiszen „az ő tanítványai vagyunk”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top