nlc.hu
Aktuális

Budapest alsó rakpartjainak megnyitása az árvíz után

Még az idén visszakapják az autósok az alsó rakpartokat

December 31-re várhatóan végeznek az árvíz utáni takarítással is.

Karácsony Gergely főpolgármester péntek délutáni Facebook bejegyzésében arról írt, hogy a Duna árvíz szintjének csökkenésével december 30-án reggel megkezdenék a budai- és a pesti alsó rakpartok takarítását. “December 31-től újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat” – írta.

Még az idén visszakapják az autósok az alsó rakpartokat

Műszakonként több mint 40 ember és több mint 30 takarító, rakodó és szállító gép fogja a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel a szennyezett felületeket megtisztítani.

 “A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat. Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára”

– írta a főpolgármester. A szakemberek pénteken azon dolgoztak, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából kiszivattyúzzák a vizet, ezt követően

a villamosok újra teljes útvonalukon közlekedhetnek.

“Arra kérjük a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is fennállhat” – végződik a bejegyzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top