nlc.hu
Aktuális

Jelentősen nőnek jövőre a lottónyeremények az adóváltozás miatt

Hivatalos: jövőre rekordnagyságú nyereményeknek örülhetnek a lottózók

A 2024-ben életbe lépő adóváltozások nyomán jelentősen növekszik majd a lottónyeremények összege, szóval a szerencsések még szerencsésebbnek érezheti magukat.

Magyarországon a lottónyerteseknek nem sok gondjuk volt az adózással. Bár a lottónyeremény után kellett adót fizetni, ezzel nem nekik kellett vesződniük, mivel a Szerencsejáték Zrt. már eleve egy adózott (nettósított) összeget fizetett ki nekik.

A jövő évi adóváltozások miatt azonban az állami vállalatnak már nem kell adót fizetnie, és az így megspórolt összeg visszavándorolhat a lottónyertesek zsebébe – erősítette meg a Szerencsejáték Zrt. – írja a Hírklikk.

Lottózó

Egy lottózó cégére a fővárosban (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

2024. január elsejétől a lottónyeremények személyi jövedelemadó-mentességet élveznek, vagyis a nyereményeket már nem terheli majd a 15 százalékos levonás. Emiatt a nyeremények növekedni fognak, és a társaság azt is közölte, mely játékaik élvezhetik az adómentességet:

Az Ötöslottó, a Hatoslottó, a Skandináv lottó, az Eurojackpot, a Luxor, a Joker, a Kenó és a Puttó esetében minden nyerőosztályban lényegesen meg fog növekedni a várható nyeremény. Azt azonban nem közölték, hogy a teljes adómentesítéssel megspórolt összeget átadják-e a nyerteseknek, vagy csak egy bizonyos részét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top