nlc.hu
Életmód

Nyert a lottón, mégis tovább futárkodott az újdonsült milliárdos

Közel kétmilliárdot nyert a lottón, karácsony előtt mégis bement dolgozni a Tesco-futár

Nem akarta cserbenhagyni az ebben az időszakban amúgy is túlterhelt kollégáit.

Jonny Johnson december 23-án reggel értesült arról, hogy 3,8 millió angol fontot, vagyis nagyjából 1,7 milliárd forintot nyert a helyi hatoslottón. Először maga sem akarta elhinni, hogy ekkora lehet a szerencséje, ám miután felkeresték a lottót felügyelő vállalatot, az Észak-Írországban élő férfi megbizonyosodhatott róla, hogy valóban ő vált dúsgazdaggá.

A legtöbben ilyenkor azonnal ott hagynák a munkájukat, viszont Jonny Johnsont nem ilyen fából faragták: még karácsony előtt volt egy teljes munkanapja, és ő nem futamodott meg – írja a 24.

Jonny Johnson

Jonny Johnson és a felesége (fotó: Profimédia)

Johnson a helyi Tesconál futárkodik, és mivel tudja, hogy a kollégái vállát az ünnepek előtt nagy teher nyomja, így nem akarta cserbenhagyni őket, és bement dolgozni, mintha mi sem történt volna. Álló nap pulykákat és más tradicionális karácsonyi konyhai alapanyagokat szállított városszerte, és a neki ajtót nyitóknak fogalma sem volt arról, hogy egy milliárdos szállította ki nekik a Tesco-s rendelésüket.

A férfi húsz éve játszik ugyanazokkal a lottószámokkal. A nyereménye segítségével olyan dolgokat is megengedhet majd magának és a családjának, amikről korábban csak álmodozhattak, például egy karibi hajóutat. Valamilyen formában a jövőben is dolgozni fog, szerinte ugyanis nem tenne jót neki, ha teljesen leállna a munkával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top