nlc.hu
Aktuális

Nem kell vizsgázni a prágai egyetem diákjainak, ahol a lövöldözés történt

Legalább január végéig zárva lesz az egyetemi épület, ahol a prágai lövöldözés történt

A kar tanulóit ebben a szemeszterben nem kötelezik vizsgára, a vizsgáikat majd egy későbbi időpontban tehetik le.

A Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának főépülete január végéig biztosan zárva tart. A december 21-i lövöldözésben 14 ember vesztette életét és huszonöten megsebesültek. A kari adminisztráció közleménye szerint a zárva tartásnak elsősorban technikai okai vannak – írja a Telex.

Károly Egyetem

A Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának főépülete Prágában december 22-én (fotó: Tom Leese/PA Images via Getty Images)

A Bölcsészettudományi Kar egyéb épületeiben is szünetel az oktatás, bár azokban már január 12-től újraindulhat a tanítás. A kar tanulóit ebben a szemeszterben nem kötelezik vizsgákra, ezeket majd egy későbbi időpontban tervezik pótolni.

David Kozik, a 24 éves tömeggyilkos a tett helyszínén öngyilkosságot követett el. A rendőrség az eset óta megállapította, hogy hat nappal a támadás előtt egy Prága külterületén található erdőben agyonlőtt egy 32 éves férfit és a kéthónapos kislányát is.

Az áldozatok emlékére Csehországban nemzeti gyásznapot tartottak. Budapesten a szolidaritás jeléül Prága színeivel, pirossal és sárgával világították meg a Lánchidat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top