nlc.hu
Aktuális

Szilveszter utáni takarítás Budapesten

300 köbméter hulladékot szedtek össze Budapesten a szilveszteri bulizás után

Az FKF 230 takarítója és 40 járműve végezte a munkát.

A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.

Takarítás a szilveszteri ünneplés után Budapesten

Szemétkupacok a szilveszteri ünneplés után Budapesten – Fotó: Budapesti Közművek

A cég közlése szerint számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet – köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is – bevetettek az ünneplés utáni munkák során. A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást.

Takarítás a szilveszteri ünneplés után Budapesten

Takarítás a szilveszteri ünneplés után Budapesten – Fotó: Budapesti Közművek

 

Takarítás a szilveszteri ünneplés után Budapesten

Gépekkel is zajlott a takarítás – Fotó: Budapesti Közművek

A Társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top