nlc.hu
Aktuális

Ilyen volt a Vörösmarty téri szilveszter

Többeket is tűzijáték talált el a Vörösmarty téren szilveszterkor, egy nő kezét meg is égette

Csatatérré változott a Vörösmarty tér.
tűzijáték

Szilveszter éjjelén a budapesti Vörösmarty tér közepén egy kordonnal elválasztott területen bárki felhasználhatta az újév köszöntésére szánt tűzijátékát, de az RTL felvételeinek tanúsága a szórakozás sokaknak cseppet sem volt felhőtlen. Ahogy közeledett az éjfél, egyre több pirotechnikai eszköz az ég helyett a tömegben robbant fel.

Jól látni a videón, hogy többeket is tűzijáték talált el. Egy nőnek megégett a kézfeje, sérülését a kamerának is megmutatta.

A mentők egyébként országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor, összesen 14 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz-, arc- és szemsérülésekhez.

A rendőrség 20 esetben, 15 emberrel szemben indított eljárást polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. A termékek felhasználásához kapcsolódóan egy súlyos és négy könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására. Pest vármegyében, Gödöllőn egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor a közelében egy tűzijáték működésbe lépett, Budapesten pedig tűzijáték szabálytalan használata miatt gyulladt ki egy lakás erkélyének bútorzata. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top