nlc.hu
Aktuális

Tűzgolyóvá vált a kifutón a Japan Airlines repülőgépe

Tűzgolyóvá vált a kifutón a Japan Airlines repülőgépe

Az Airbus A350-es utasszállító leszállás közben ütközött össze a japán parti őrség kisrepülőjével.
Tűzgolyóvá vált a kifutón a Japan Airlines repülőgépe

A földetérés után kigyulladt, majd ki is égett a Japan Airlines egyik utasszállító gépe, ami a hokkaidói New Chitose repülőtérről tartott a tokiói Hanedára. A BBC értesülései szerint az Airbus A350-es azért gyulladt ki, mert landolás közben, már a leszállópályán összeütközött egy másik repülővel – a Reuters információi szerint a japán parti őrség repülőjével.

Az Airbus, melynek fedélzetén az ütközés pillanatában 367 utas és 12 fő személyzet tartózkodott, szinte azonnal a kigyulladt, majd tűzgolyóvá válva szánkázott végig a kifutópályán. A szemtanúk beszámolói szerint a tűz a gép bal szárnyánál keletkezett, onnan terjedt tovább az egész repülőre.

Miközben a Haneda reptéri tűzoltóság nagy erőkkel próbálta eloltani a gépen keletkezett tüzet, a fedélzeten tartózkodó utasoknak és személyzetnek sikerült sértetlenül elhagynia a repülőgépet. Időközben a tűzoltóknál jelentkezett a parti őrség repülőjének pilótája is: a férfi sértetlenül megúszta az ütközést, a kisgépen tartózkodó 5 további utasról azonban nem voltak információi.

A parti őrség gépe egyébként minden bizonnyal azért tartózkodott a kifutópályán, hogy segélyszállítmányt és személyzetet vigyen az egy nappal korábban történt, Richter-skála szerinti 7,6-os erősségű földrengés helyszínére. Egyelőre nem tudni, ki hibázott, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top