nlc.hu
Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre az Air France Budapestről Párizsba tartó gépe

Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten az Air France gépe

A Budapestről Párizsba tartó gép hajtóműve hibásodott meg. A repülőn 148 ember tartózkodott.

A kora reggeli órákban szállt fel Budapestről az Air France Párizsba tartó járata, ám nem sokkal a felszállás után a pilóta hibát észlelt. Az egyik hajtómű meghibásodását jelezte Ferihegy légiirányító központjának, és nem sokkal ezután a gép megkezdte a kényszerleszállást – írja a Blikk.

Air France

Az Air France gépe egy decemberi teszten (Fotó: JoanValls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

20 perccel a felszállás után a gép ismét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tartózkodott a biztonságos landolás után, majd miután az utasok elhagyták a fedélzetet, a repülő a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltóságának kíséretében a kijelölt helyre gurult. A reptér kommunikációs igazgatósága ezt mondta az esetről:

A gép a protokollnak megfelelően visszafordult, és 7 óra 2 perckor leszállt a budapesti repülőtéren. A járat utasai biztonságban leszálltak a repülőgépről, további teendőikről a légitársaság tájékoztatja őket.

Az utóbbi időben főképp utasok rosszulléte miatt hallhattunk kényszerleszállásokról a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top