nlc.hu
Aktuális

Törött szélvédővel menekült egy sofőr és testvére a rendőrök elől - videó

Törött szélvédővel, érvényes jogosítvány nélkül menekült egy sofőr a rendőrök elől – videó

Nemcsak a sofőrt, hanem a vele utazó öccsét is őrizetbe vették.

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2024. január 2-án éjszaka a Ráday Gedeon utcán figyeltek fel egy törött szélvédővel közlekedő autóra. Meg akarták állítani, de vezetője továbbhajtott, sőt, menekülése közben áthajtott piros lámpán, záróvonalon, figyelmen kívül hagyott kötelező haladási irány és behajtani tilos táblákat, és mellékutcákban próbált egérutat nyerni, áll a rendőrség közleményében. 

Az autó a Frangepán utcában állt meg, ahol vezetője és egyik utasa egy házba menekültek be, ahonnan a rendőrök többszöri felszólítására sem voltak hajlandók előjönni. A rendőrök a közben a helyszínre érkező erősítéssel körülvették a házat, majd elfogták a két fiatalt.

Az autót vezető 25 éves férfinak nem volt érvényes vezetői engedélye, ezért szabálysértési őrizetbe vették, és a menekülés közben elkövetett közlekedési szabálytalanságok miatt is eljárás indult ellene, illetve bevonták a biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan gépkocsi forgalmi engedélyét.

A sofőr öccséről is kiderült, hogy miért menekült: a 19 éves férfi ellen a bíróság közrend és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt adott ki elfogatóparancsot, ezért a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Rendőrségi autó az éjszakában

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

kghj

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top