nlc.hu
Aktuális

Ezért zuhant le a Cobra-11 sztárjának repülője

Ezért zuhant le a Cobra-11 sztárjának repülője

Christian Oliver két kislányával élete nyaralására készült a Karib-térségben.
Christian Oliver

Ahogy arról tegnap az nlc is beszámolt, 4 ember életét vesztette abban a szörnyű repülőgép-szerencsétlenségben, ami január 4-én történt a Bequia-sziget közelében. Mint később kiderült, a kisgép fedélzetén Christian Oliver német származású, amerikai színész utazott két kislányával, a 12 éves Maditával és a 10 éves Annikkal – a közeli St. Luciába tartottak, amikor a baleset történt.

A helyi hatóságok elmondták, a gépnek röviddel a felszállás után műszaki problémái adódtak, és bár megpróbált visszatérni a sziget repülőterére, végül az óceánba zuhant. Hiába indult azonnal több hivatásos és civil mentőegység a baleset helyszínére, nem találtak túlélőket a roncsok között.

A bild.de című német lap úgy tudja, miközben a hatóságok jelenleg is vizsgálják, miért zuhant az óceánba a Bellanca 17-30A Super Viking típusú repülőgép, a szemtanúk arról számoltak be, hogy a pilótának a szélviszonyokkal gyűlt meg a baja. „Úgy tűnt, elment az áram, vagy meghibásodott a motor” – nyilatkozta a tragédiával kapcsolatban az egyik szemtanú, a parti őrség nyugalmazott tisztje, aki hozzátette, úgy látta, hogy a gép igyekszik megfordulni a levegőben, ám ekkor feltámadt a szél. „A szél aztán átvette az uralmat a repülőgép fölött és végül a vízbe csapódott” – tette hozzá.

„Minden leállt. Mondtam is a barátomnak, hogy ez a gép le fog zuhanni” – ezt pedig már egy másik szemtanú, Cornell Campbell nyilatkozta az iWitness című portálnak, majd hozzátette, bár a pilóta ezek után még megpróbálta felemelni a gép orrát, végül nem járt sikerrel.

A gyászoló család közleményt adott ki

A tragédiát követően a színész szülei és felesége, Jessica közös közleményt adtak közre, melyben leírják, Christan és két lánya épp hazafelé tartottak a Karib-szigeteki álomnyaralásukról, mikor az őket szállító egymotoros kisgép műszaki okok miatt az óceánba zuhant. „Madita, a Louis Armstrong Middle School 7. osztályos tanulója magával ragadó személyiség volt, aki ugyanolyan komolyan vette a tanulmányait, mint a táncot, az éneklést.

Testvére, Annik, a Wonderland Ave Általános Iskola 4. osztályos tanulóját iskolaszerte kedves és határozott lánynak ismerték. Ha valakinek bátorításra, ölelésre volt szüksége, Annik ott volt neki. Nagyon szerette a művészetet, a kosárlabdát és az úszást. A két lány magával ragadó jókedve és kalandozó természete, valamint a köztük lévő mély kötelék kimondhatatlanul hiányozni fog nekünk és a közösségeiknek is” – írták.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top