nlc.hu
Aktuális

5 napot élt túl a romok alatt egy 90 éves japán nő

Igazi csoda: 5 napot élt túl összedőlt háza romjai alatt egy 90 éves japán nő

Japánban az újév első napján pusztított 7,5-ös erősségű földrengés.
Igazi csoda: 5 napot élt túl összedőlt háza romjai alatt egy 90 éves japán nő

Valóságos csoda, hogy a 7,5-ös erősségű földrengés után 5 nappal újabb túlélőt találtak a január elseji földrengés helyszínén, Japánban. A 90-es éveiben járó asszonyt az összedőlt háza romjai alól húzták ki a mentőalakulatok. A japán közszolgálati televízió információi szerint az idős nő eszméleténél volt, és tudott válaszolni a feltett kérdésekre is mielőtt kórházba szállították volna.

A mentésről készült videófelvételen az látszik, hogy a mentőalakulatok meglehetősen nehéz körülmények között, szakadó esőben dolgoznak, ám mindeközben szünet nélkül biztatták az idős túlélőt: „Tarts ki!”, „Minden rendben lesz!”, „Maradj pozitív” – ezeket kiabálták neki.

126 halott, 200 eltűnt

A január elsején bekövetkezett 7,5-ös erősségű földrengést, amelyben 126-an meghaltak és 200-an eltűntek, több száz utórengés követte. Néhány másodperc leforgása alatt tízezrek otthona semmisült meg, vagy vált lakhatatlanná, és a hatóságok szerint a megfeszített mentési munkálatok ellenére is sokan lehetnek még a romok alatt.

A mentőalakulatok jelenleg is folytatják a munkát, hogy megtalálják az eltűnt embereket és kimentsék a megrongált utak miatt elszigetelt lakókat, ám nehéz körülmények között kell dolgozniuk. A földrengés óta szinte folyamatosak az esőzések, vasárnap pedig további csapadék várható, épp ezért a hatóságok most már fölcsuszamlásoktól is tartanak. Isikavában vasárnap reggel még mintegy 20 ezer otthon volt áram nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top