nlc.hu
Aktuális

Szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy gyulai nő

Szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy gyulai nő

Rosszul használta a vízmelegítőt.
tűzoltókészüléket tartó tűzoltó

A katasztrófavédelemhez vasárnap reggel negyed tízkor érkezett bejelentés, hogy az egyik négyszintes gyulai társasházban nem tudják elérni az egyik lakót. A tűzoltók végül behatoltak a Béke sugárúti társasház földszinti lakásába, ahol megtalálták az idős nő holttestét – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Mint kiderült, a lakásban – ahol egyébként nem volt szén-monoxid-jelző – kimutatható volt a mérgező gáz jelenlétét, aminek forrása a fürdőszobában működő, nyílt égésterű vízmelegítő volt. Mivel a szén-monoxidot más lakásban is ki tudták mutatni a szakemberek, a tűzoltók végül úgy döntöttek, hogy kiürítik a társasházat, majd egy nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették.

A katasztrófavédelem közleményéből kiderül, a szén-monoxid már kis koncentrációban is halált okoz, ezért ha valahol nyílt lánggal működő berendezést használnak, gondoskodni kell az állandó és automatikus szellőzésről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top