nlc.hu
Aktuális

A családi fotókon vették észre, hogy cápa lehet a vízben

Nyugtalanító dolgot vettek észre a tengerparti nyaralós fotón

Egy család vélhetően mindennél jobban várta, hogy eltöltsön egy nyugodt napon a tengerparton. Végeredményben ez így is lett, azonban miután hazaértek, akkor vették észre, hogy valami nem stimmel a fotókon.

Szinte mindenki szereti a különböző tengerparti kirándulásokat, nemcsak a tökéletes időjárás, hanem a relaxálás, na meg persze a matracon való heverészés miatt. Vélhetően az ausztráliai Melbourne partjaira ellátogató család is éppen erre számított, azonban ma már talán kétszer is meggondolják, hogy visszatérjenek-e. A család ugyanis nem volt tudatában annak, hogy mekkora veszély is leselkedik rájuk, és órákat töltöttek a vízben.

Egy teljesen ártalmatlannak tűnő fotón – amin az édesapa a kislányával együtt látható – vettek észre némi furcsaságot. Elsőre persze nekik sem tűnt fel a vízből kitüremkedő cápauszony. 

A Carrum Beach-en készült fotó még tavaly került napvilágra, és igen nagy vitát váltott ki azzal kapcsolatban, hogy a vízben ténylegesen egy cápát láthatunk-e.

Cápa a háttérben

Miután az egész napot a tengerparton töltötték, azután vették észre, hogy vélhetően cápa volt a vízben (Fotó: Facebook/SES Chelsea)

Ekkor egy kutató-mentőcsoport feltöltött egy posztot a Facebook-oldalára, hogy figyelmeztesse a helyieket arra, miszerint cápát észleltek a tengerparton. Később üzenetet kaptak az említett családtól – akik szintén követték az oldalukat –, hogy mikor hazaértek, észrevették a ragadozó uszonyát. 

Ezt többen is megkérdőjelezték arra hivatkozva, hogy a víz kicsit sekélynek tűnik ahhoz, hogy valóban egy cápa „botorkáljon” benne. Ennek ellenére nem újkeletű jelenség, hogy cápák bukkannak fel a parthoz közel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top