nlc.hu
Utazás

Olcsóbb volt a tengerparti nyaralás, mint kocsmázni otthon

Olcsóbb volt a repülős tengerparti nyaralása, mint egy hétvégi kocsmázás otthon

Az édesanya repülőjeggyel, étellel-itallal együtt kevesebbet költött a tengerparti vakációra, mint egy bulis szombat estén.
Gran Canaria madártávlatból

Egy angliai édesanya olcsóbban megúszott egy egynapos tengerparti kiruccanást a Kanári-szigeteken, mintha beült volna otthon egy helyi kocsmába.

A Manchester melletti Astley-ben élő Nicola Stafford egy kis napsütésre vágyott a télben, ezért úgy döntött, elrepül Lanzarote szigetére. A 44 éves nő reggel 5:45-kor szállt fel a liverpooli John Lennon repülőtérről a 20 éves unokahúgával, Lily-Mae-vel, és mindössze 45 fontot (20 ezer forint) fizetett a Ryanair oda-vissza járatáért.

Az egynapos kirándulás mindössze 86 fontjukba (38 ezer forint) került, amiben benne volt a repülőjegy, az étel és a koktélok. „Ennél többet költök a hétvégén a kocsmában” – mondta.

A rapid nyaraláson megnézték a bevásárlóközpontot, néhány órán át napoztak, tapast és egy korsó sangriát fogyasztottak egy tengerparti bárban. Ezután besurrantak egy szállodába – mosdóba kéredzkedtek be, de utána nem távoztak –, ahol a medencét és egyéb létesítményeket használtak.

Délután négykor visszamentek a reptérre, megnézték a naplementét, ittak egy utolsó koktélt, majd negyed nyolckor felszálltak a hazafelé tartó gépre.

Nicola nagyon élvezte a rövid nyaralást, és másoknak is azt javasolja, hogy próbáljanak ki egy gyors külföldi kiruccanást. Mindez jól hangzik, de az efféle egynapos utak arányaiban a leginkább környezetszennyezőek.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top