nlc.hu
Aktuális

Székelyudvarhelyi falomlás második halottja

Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás sérültje

A diáklányt kórházba kerülése óta mesterséges kómában tartották.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának decemberben történt falomlása során súlyos sérüléseket szenvedett diáklány elhunyt a marosvásárhelyi kórházban – írta az Agerpres. A szerencsétlenségnek így már két halottja van:

egy 17 éves fiú már a kórházba szállítás közben

Elhunyt a székelyudvarhelyi falomlás sérültje

életét vesztette.

Mariana Negoita a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője a hírügynökségnek elmondta: a december 18-i szerencsétlenség óta válságos állapotban fekvő lány román idő szerint kedd délután fél négykor hunyt el. „A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék” – mondta Negoita.

A 17 éves lányt harmadikként emelték ki

a tűzoltók a romok közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőknek sikerült újjáéleszteni őt. Azóta válságos állapota miatt a marosvásárhelyi kórházban ápolták, intubálva, mesterséges kómában. A orvosok korábban azt mondták, hogy az életfunkciói fenntartásán túl többet már nem lehet tenni érte –írta a Maszol.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és sérülés okozása

miatt folyik büntetőeljárás annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely a diákotthon csatornázási munkáit végezte, több mint két méter mély árkot ásva az épület fala mellett. Az ügyvezető házi őrizetben van –  írja a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top