nlc.hu
Aktuális

Kiesett a repülőgép ajtaján egy telefon, mégis sértetlen maradt

Hibátlanul működik az iPhone, amelyik öt kilométer magasból esett ki az Alaska Airlines gépéből

Sokan úgy vigyáznak a telefonjukra, mint egy hímes tojásra, ennek ellenére elég egy rossz mozdulat és már darabokban szedik össze. Csodával határoson módon az egyik utas telefonja sértetlenül megúszta, miután kiesett a repülőgépből.

Az Alaska Airlines egyik repülőgépének kényszerleszállást kellett végrehajtania, ugyanis miközben az amerikai Oregon államban található Portland felett repült, a repülőgép egyik kabinpanelja leszakadt, így az egy tátongó lyukat hagyott maga után. A gép ekkor 16 ezer láb, azaz körülbelül 4900 méter magasan száguldott, éppen ezért nem csoda, hogy a repülőgépen eluralkodott a káosz. Szerencsére a fedélzeten utazók közül senki sem sérült meg, azonban a jelenlévők beszámolója alapján rengeteg tárgy zuhant ki a gépből.

Később Sean Bates elmondta, hogy szinte csodával határos módon megtalálta a 16 ezer láb magasságból kiesett iPhone-t, ráadásul teljesen sértetlen állapotban.

Kezdetben nem volt benne biztos, hogy a telefon valóban a gépről származik-e, majd észrevette, hogy még mindig repülőgép-üzemmódban volt, ráadásul a töltőkábel maradványai is benne maradtak a készülékben. Mindezt leszámítva még rendelkezett az adott járatra feladott poggyászra vonatkozó bizonylattal is – írja a Metro.

Egy nő a repülőgépből fényképezi az eget

4900 méterről esett le egy iPhone, ennek ellenére mégis sértetlen maradt (Fotó: Pexels)

Csodával határos, hogy a telefon túlélte a zuhanást, így az egyik kommentelő viccesen azt kérdezte: 

Már csak egyet szeretnék tudni, milyen volt a telefontok márkája?

Az incidens után repülési tilalmat rendeltek el az érintett repülőgépre. Az NTSB munkatársa szerint a pilóták három korábbi járaton is jelezték a nyomáscsökkentésre figyelmeztető lámpákat a panel felrobbanása előtti napokban. A nagy erő leszakította a másodpilótáról a fejhallgatót, a kapitány pedig elvesztette a fejhallgatójának egy részét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top