nlc.hu
Aktuális

Nyitott gerinccel született lányát gondozza Erzsi

„Azt mondták, a baba nem fogja túlélni” – Nóri már 23 éves

Rácáfolt az orvosok jóslataira a nyitott gerinccel született lány.
kerekesszékes

Erzsi egyedül neveli lányát, Nórit, akinek születésekor orvosai azt jósolták, a másnapot sem biztos, hogy megéli. Mint a Ripost cikkéből kiderült, a lány nyitott gerinccel született, már 23 éves, és minden testi és szellemi korlátozottságával együtt egy boldog ember.

Azt mondták, meg kell szülnöm idő előtt Nórit, de a baba nem fog életben maradni” – emlékezett vissza az édesanyja, Erzsi, amikor megtudta, hogy gyermeke súlyos fejlődési rendellenességben szenved. Az immár 23 éves lány minden észérvnek ellentmondva még ma is életben van.

Erzsinek nemcsak a lánya testi korlátaival, hanem a szellemi akadályozottsággal is szembe kellett néznie. Nóri a betegsége miatt kerekesszékbe kényszerült, deréktól lefelé semmit sem érez. „Bár Nóri 23 éves, ugyanúgy kell ellátnom, mint egy babát” – mesélte az anyuka, aki 10 éve egyedül gondoskodik a lányáról, mivel a férje elhagyta őket.

Naponta 5 órát utazik, hogy tömegközlekedéssel beteg gyermekét speciális iskolába járassa, ám elmondása szerint nem tekint nehézségként a helyzetükre. Csupán attól fél – panaszolta kétségbeesve a lapnak –, hogy mi lesz a lányával, ha ő már nem lesz, mivel a Nórihoz hasonló testi és értelmi korlátokkal rendelkező betegeket szülők híján intézetben ápolják majd tovább.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top