nlc.hu
Aktuális

Veszélybe került az erzsébetvárosi ételosztás

Áll a bál Erzsébetvárosban: életveszélyes építési telken oszthattak csak ételt a rászorulóknak

A polgármester szerint nagyon kevés a szabad terület a kerületben.
építkezés,

Nem tudja még a Heti Betevő Egyesület, hol tudnak ételt osztani vasárnap. Az egyesület már 10 éve oszt ételt a rászorulóknak vasárnaponként. Erzsébetvárosban eddig a Klauzál téren oszthattak, de innen a felújítási munkálatok miatt menniük kellett. Hónapok egyeztetése után egy foghíjtelekre (egy Csányi utcai telekre) kaptak engedélyt, de mivel ez is építési terület, életveszélyes lenne ott ételt osztaniuk – számolt be az RTL Híradó.

A meglepetés akkor érte az egyesület önkénteseit, amikor a kijöttek megnézni a helyszínt: „Azt láttuk, hogy építési hulladék és járműparkoló is egyben ez a terület. Majd az építési vállalkozók, akik a felújításokat végzik, azt mondták, hogy ez az ő számukra kiadott terület, ez egy építési terület.”

Így múlt vasárnap kénytelenek voltak az építési törmelékek között kiosztani több mint 250 adag meleg ételt. Legközelebb azonban itt már biztosan nem oszthatnak, így most tanácstalanok.

A polgármester azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy mindenképpen találnak megoldást, csak lehet, hogy messzebb, mivel nagyon kevés a szabad terület Erzsébetvárosban.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top