nlc.hu
Aktuális

Gundel Takács Gábor elhagyja a köztársasági elnök tanácsadó testületét

„Hiba volt” – javaslatot tett Novák Katalinnak Gundel Takács Gábor, elhagyja tanácsadó testületét

Az ismert televíziós Gundel Takács Gábor Novák Katalinnal való egyeztetését követően közösségi oldalán is bejelentette döntését.

Gundel Takács Gábor tizenöt másik közéleti szereplővel együtt társadalmi munkában, tanácsadóként segíti Novák Katalin munkáját. Pontosabban, mától már csak segítette, mivel csütörtök délután közösségi oldalán jelentette be a köztársasági elnök tanácsadói testületéből való kiválását.

Gundel Takács „Mindenkihez” címzett írása elején

leszögezi, hogy mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori köztársasági elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell. Eddigi munkájáról megjegyzi, hogy a Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak.

Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor (Fotó: ATV)

K. Endre ügyével Gundel Takács is a sajtóban találkozott.

„Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is” – írja. Szerinte rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor.

„Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.”

Gundel Takács Gábor a Telexnek arról beszélt szerdán, hogy tanácsadóként személyesen mondja el véleményét a köztársasági elnöknek.

 

„Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni.

Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval,

ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük. Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni. Gundel Takács Gábor” – zárul a bejegyzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top