nlc.hu
Aktuális

Gundel Takács Gábor a felesége segítségéről

Kiderült, ki segített Gundel Takács Gábornak megírni a Novák Katalinnak küldött felmondását

Egy-két tanácsot is elfogadott.

Gundel Takács Gábor tizenöt másik közéleti szereplővel együtt társadalmi munkában, tanácsadóként segítette Novák Katalin munkáját egészen február 8-ig. Mint ismeretes, elnöki kegyelmet kapott a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy társtettese. A férfi hamis vallomásokkal akarta rávenni az áldozatokat feljelentéseik visszavonására. Novák Katalin február 10-én lemondott köztársasági elnöki posztjáról, ám ezt megelőzően sorra jelentették be távozásukat a tanácsadói

Gundel Takács Gábor

Fotó: Trenka Attila

Gundel Takács Gábor az elsők között volt, aki bejelentette, miután hosszasan elbeszélgetett Novák Katalinnal, kilépett a testületből. „Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet. Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni” – írta Facebook-bejegyzésében a műsorvezető, aki most Barabás Évi Portré című műsorában árulta el, kivel osztotta meg először a döntését. 

Azt a levelet, amit írtam a köztársasági elnöknek, illetőleg azt a szöveget, amit a Facebookra kitettem, csak a feleségemnek mutattam meg. És csak akkor, amikor azt mondta, ez így most oké, rendben van, s tett egy-két javaslatot. Nekem a legfontosabb támaszom

 – mondta Gundel Takács Gábor, majd hozzátette, feleségével nagyon különbözőek, éppen ezért tudnak sokat tanulni egymástól. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top