nlc.hu
Aktuális

Szörényi Levente is otthagyja Novák Katalin tanácsadói testületét

Szörényi Levente döntött, ő is kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből

Fogynak a testületi tagok a kegyelmi botrány kirobbanását követően.

„A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és »feszítsd meg« szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét”

– így jelentette be Szörényi Levente, hogy a továbbiakban ő sem kíván tagja maradni a köztársasági elnök tanácsadói testületének, illetve a következő szavakat intézte  Facebook-posztjában Novák Katalinnak:

„Sajnálom, hogy rajtam kívül álló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.”

Szörényi Levente

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eddig rajta kívül ketten jelezték, hogy nem lesznek többé a testület tagjai, Lackfi János és Gundel Takács Gábor. Tomán Szabina is közzétett egy posztot a történtekről, de sokak szerint ebből nem derül ki egyértelműen, hogy ő lemond a tagságról.

„A pedofília elítélése morális kötelesség. Ez számomra nem kérdés. Mindenféle szigorítás, mely arra irányul, hogy ezt a jogszabály szintjén is a legnagyobb bűnné tegyük, fontos. Aki ezen bűncselekmény elkövetőjét segíti, ugyanolyan bűnös. Kegyelem nem járhat. Üzleti döntéseimet mindig kellő körültekintéssel hozom meg, a lehető legtöbb elérhető információ alapján. Ha ez a döntés egy adott személyt is érint, azt felé személyesen jelzem” – áll posztjában.

Mint arról mi is írtunk korábban, Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, aki a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként segített főnökének eltussolni pedofilbotrányát. Ez a döntés óriási felháborodást váltott ki, péntekre több tüntetést is szerveztek, ismert, híres emberek is nyíltan kifejtették a véleményüket, illetve több mint 100 gyerekjogi szervezet, szakértő és támogató lépett fel közösen a köztársasági elnök döntése ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top