nlc.hu
Aktuális

Macskával fajtalankodott a gyulai bölcsőde dadája – kirúgták

Macskával fajtalankodott a gyulai bölcsőde dadája – kirúgták

A nőt egy, a Facebookra töltött videó buktatta le.
Macskával fajtalankodott a gyulai bölcsőde dadája – kirúgták

„A Csemeteház Bölcsőde egyik gyerekgondozójáról 2024. február 7-én olyan videófelvétel került nyilvánosságra a közösségi médiában, amely kivétel nélkül minden normális embert felháborított. A felvételen gyermek nem szerepel” – idézi a Magyar Narancs a fenntartó közleménye alapján, melyből az is kiderült, hogy a felvétel – amin egy idős nő fajtalankodik egy macskával – nem a bölcsődében készült.

A közlemény szerint a nő ellen, akit a gyulaiak könnyen azonosítottak, vizsgálatot rendeltek el, majd azonnali hatállyal kirúgták a munkahelyéről. „Már másnap, február 8-án délelőtt a vizsgálat lefolytatásra került, melynek eredményeképpen a videón látható munkavállaló munkaviszonya azonnali hatállyal megszüntetésre került. Az illető már nem dolgozik az intézménynél, és többet nem is dolgozhat a kistérségi társulás, illetve az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, vagy köznevelési intézményekben.”

A fenntartó közleményéből kiderült az is, hogy eddig nem merült fel, hogy a nő rendellenesen dolgozott volna a munkahelyén.

A gyermekek biztonsága érdekében a munkáltató vizsgálatot folytat […], hogy korábban a kollégák között merült-e fel gyanú arra vonatkozóan, hogy az elbocsájtott munkavállaló a munkahelyén visszaélést követhetett el a reá bízott gyermekek sérelmére. Ilyen gyanú felmerülése esetén a munkáltató haladéktalanul feljelentést tesz a rendőrségen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top