nlc.hu
Aktuális

Társadalombiztosítási csalás terhesség színlelésével

Tizenhétszer hazudta magát terhesnek, 43 milliót szerzett vele

Az olasz nőt végül a rendőrség buktatta le.

Az ötven esztendős Barbara Ioele nemrég beismerte, hogy félrevezette az olasz társadalombiztosítást, miután 2000-től fogva összesen öt szüléssel végződő terhesség és 12 vetélés után vett fel táppénzt és különféle juttatásokat – írja a Leggo.

Ráadásul munkaadójának is hazudott,

aki elnézte neki, hogy évtizedeken keresztül, folyamatosan táppénzen volt. Signora Ioele 2014 és 2019 között például ötször ment szülési szabadságra, öt, csak a képzeletében létező gyermekkel: Benedettával, Angelicával, Abramóval, Letiziával és Ismaelével. Mindent összevetve 111 ezer eurót (43 millió forintot) sikerült összekaparnia képzelt utódai révén, míg végül csalás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott.

Terhességgel trükközve szerzett több mint 110 ezer eurót egy nő

A bírók bűnrészesnek találták Ioele párját is, amiért részt vett a visszaélés-sorozatban: Davide Pizzinato hét hónap börtönt kapott. Az ítélet indoklása szerint Pizzinato teljes körű beismerő vallomást tett, mely szerint vitathatatlan, hogy Ioelével együtt bűnösök a közösség sérelmére, különös értékre elkövetett csalás miatt. Ioele élettársa kihallgatása során konkrétan azt mondta, „jól tudja”,

Ioele valójában soha nem volt terhes.

Ioele egy nőgyógyász által aláírt hamis orvosi igazolást mutatott be az ASL-nek (kb. az olasz SZTK), ami 12, nagy kockázatú terhességet igazolt. A dokumentációval először az ASL-t verték át, ami igazolta a táppénzre való jogosultságot, majd bemutatták az INPS-nek (az olasz társadalombiztosításnak), hogy indokolatlanul támogatást vehessenek fel.

A nő azt állította, hogy decemberben szült utoljára,

de a rendőrök, akik előtte kilenc hónapon át folyamatosan megfigyelték, bizonyították, hogy hazudott. Az ügyészek szerint egy római klinikáról a „terhesség” igazolására születési anyakönyvi kivonatokat és más hamis okmányokat loptak el. Ioele-ről a tárgyalás során az is kiderült, hogy párnákat tömött a felsője alá, hogy állapotosnak nézzen ki, sőt a minél tökéletesebb illúzió érdekében még járását is megváltoztatta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top