nlc.hu
Aktuális

Így tudott megszökni a pedofil edző

Hetekre leállt a rendőrség nyomkövető rendszere, ezért szökhetett meg a házi őrizetből a pedofil edző

Ellenőrzés nélkül maradtak a nyomkövetős őrizetesek.
nyomkövető,

Mint arról korábban beszámoltunk, körözik Nemes Lászlót, aki a gyanú szerint a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodott. A pedofíliával vádolt, 54 éves fociedzővel szemben fogolyszökés miatt adott ki elfogatóparancsot a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, amiért 3 hónappal ezelőtt megszökött a házi őrizetből. Időközben a 444 kiderítette, hogy azért tudott megszökni, mert – 2023. októberben és novemberben – hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer. Azok a gyanúsítottak vagy elítéltek, akik házi őrizetben voltak, és akinek lábbilinccsel ellenőrizték a mozgását, feltűnés nélkül el tudták hagyni a számukra kijelölt zónát.

A portál információi szerint a 2013-ban bevezetett távfelügyeleti rendszer azért állt le ősszel, mert a lábbilincsek által kibocsátott információkat tároló szerver megtelt, és nem volt, aki karbantartsa. A rendszerhez kapcsolódó támogató szerződés ugyanis lejárt, és azt nem újították meg.

Arra, hogy a rendszer nem működik, csak a szemfülesebb őrizetesek jöhettek rá maguktól, abból, hogy a jeladó akkumulátora lassabban merült.

Az ORFK amúgy nem cáfolta, hogy gond volt a nyomkövető rendszerrel.

Házi őrizetből történő fogolyszökésekre korábban is volt példa, ám akkor egyszerűen levágták a lábukról a kütyüt

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top