nlc.hu
Aktuális

Bácsszőlős polgármestere nem hajlandó kiköltözni a felújított orvosi lakásból.

„Takarodjon el innen a francba!” – Nem hajlandó kiköltözni a polgármester a felújított orvosi lakásából

A bácsszőlősi polgármester egy érdekes szerződésre hivatkozik.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett fel egy videót közösségi oldalára, amiben arról faggatja Szarvas Róbert bácsszőlősi fideszes polgármestert, hogy miért lakik a falu uniós támogatásból felújított orvosi lakásában. A polgármester némileg zavaros válaszában arról értekezik, hogy sok mindent hall az ember,

„én azt mondom, hogy nem is vagyok polgármester, nem is itt lakom, nem is képviselem a települést. Viszontlátásra.”

 

A 320 lakosú Bács megyei községben a négyfős képviselő-testület összes tagja a fideszes polgármester ellen fordult – írja a Blikk. Szarvas Róbert beköltözött az orvosi rendelőbe, amit négy éve 46,5 millió forint uniós támogatásból újíttatott fel a település, miközben nincs állandó orvos a településen. Rendelésre hetente kétszer két órában jár a faluba egy orvos.

Most már rettentően elegünk van. Hiába kértük a testületi ülésen, hivatalos úton, felszólította a bácsalmási körjegyző és még a vármegyei Kormányhivatal is, hogy költözzön el, erre nem hajlandó. Most már két éve ott lakik a polgármester, miközben lenne hova mennie

—mondta el a bácsszőlősi képviselő-testület egyik tagja.

Amint a jegyző asszony kimondta, ez egy illetéktelen beköltözés,

(…) összeálltunk—mondta lapunknak Neszvecskó Józsefné, egy másik helyi képviselő.

„Takarodjon el innen a francba!” – Nem hajlandó kiköltözni a polgármester a felújított orvosi lakásából

 „Ba.zd meg, valahol laknom kell!” —üzente a polgármester, amikor otthagyta az őt faggató képviselőt.

A Blikk szerint Szarvas a bácsalmási sztk-ban asszisztens, bár ez nyilván nem jogosítja fel arra, hogy a község orvoslakásában lakjon. A község lakóinak egy része támogatja Szarvas Róbertet: “A Bácsszőlősre járó orvos rendel még Csikérián és Kunbaján is.

Egy rendes orvos kellene ide állandóra.

Visszaélés minden faluban van, máskülönben Szarvas úr nagyon segítőkész” — mondta egy helyi férfi.

A falu első embere állítólag azt mondja, hogy az alpolgármester aláírt neki egy bérleti szerződést, vagyis szerinte jogosan lakik a rendelőben. Csakhogy Berencsi Zoltánnak fogalma sincs, hogy került a papírra az aláírása. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a Blikknek azt mondták, hogy„az esettel kapcsolatban nem érkezett feljelentés a rendőrséghez”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top