nlc.hu
Aktuális

Vízben mentett életet a gondosóra

Vízbe zuhant egy nyugdíjas horgász, gondosórája mentette meg

Szerencsére vízálló az eszköz.
gondosóra

Újabb nyugdíjas életét mentette meg a gondosóra – számolt be a Tények. Egy idős férfi éppen a Körösön horgászott, le akarta szúrni a bottartóit, ám az egyik megakadt egy fűcsomóban. Ezért még nagyobb erővel nyomta a földbe, a bottartó viszont megszaladt, a nyugdíjas pedig a vízbe esett. A Körös azon a szakaszon nagyon veszélyes és legalább 4 méter mély.

A férfit elsodorta a folyó, végül egy fa gyökerében kapaszkodott meg, de a partra már nem tudta felhúzni magát. „A lábamat sehol sem tudtam megvetni, mindenütt csak iszap volt. Eljutottam egy fatuskóig, és alatta találtam egy gyökeret, amiben a jobb lábamat meg tudtam vetni, majd felhúztam magam a tövére. Addigra elfáradtam, mert pacemakerem van, meg a súlyom és a korom miatt is” – mesélte. 

A mobiltelefonja nem működött, ekkor jutott eszébe, hogy a gondosóra ott lóg a nyakán, így azon keresztül kért segítséget: „Megnyomtam az S.O.S-gombot, ez mentette meg az életemet.” 

Három tűzoltó érkezett a helyszínre, majd kötelek segítségével kihúzták a férfit a partra. 

Nagyon hálás, amiért megmentették, és láthatja az egyhetes unokáját.

A gondosóra már több idős ember életét is megmentette az elmúlt időszakban, többek között Papadimitriu Athináét is, amikor tűz ütött ki a házában tavaly decemberben. „A folyosót már beborította a füst, de mentem tovább, és ahogy a kazánházba benyitottam, méteres lángok álltak. (…) Mivel elmúltam 65 éves, és egyedül élek a falu végén, így nemrég megrendeltem a gondosórát, amit azóta a kezemen hordok. Nem hittem, hogy ilyen hamar használni is fogom, de most felavattam. Meglepetésemre a gomb megnyomása után már a vonalban is volt a diszpécser, miközben a másik fülemen a tűzoltókkal beszéltem, ráadásul közben a tűzjelző is megszólalt” idézte fel akkor a történteket.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top