nlc.hu
Aktuális

Vizsgálatot kér önmaga ellen az úszóedző, aki üzenetet küldött egy 15 éves lánynak

Vizsgálatot kér önmaga ellen az úszóedző, aki üzenetet küldött egy 15 éves lánynak, Hosszú Katinka is reagált a történtekre

Amíg folyik a vizsgálat, Pass Ferenc felfüggesztette a Magyar Úszó Szövetségnél betöltött tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

Pass Ferenc, a Bajai Spartacus korábbi edzője, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset miatt vizsgálatot kér önmaga ellen. Annak lezárultáig felfüggesztette tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását, áll a hazai szövetség közleményében.

„A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen, gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban. A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott, és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is”

– mondta a szövetség elnöke, Wladár Sándor, aki szerint a dr. Papp Gábor ügyvéd által vezetett testület a lehető leghamarabb megkezdi az ügy kivizsgálását.

Pass Ferenc

Pass Ferenc állítja, semmi rosszat nem tett., forrás: YouTube / BajaiTV, 2017 – Határon belül és azon túl

Pass Ferencet 33 év után azért küldték el a bajai úszóegyesülettől, mert egy szülői bejelentés szerint egy 15 éves lánynak üzengetett Messengeren. A férfi azzal védekezett, hogy a lány nem is a tanítványa, csak néhányszor váltottak szót az uszodában, az üzenetét pedig félreértették, illetve félremagyarázták.

„Véleményem szerint a magyar úszósportot alapjaiban kellene megreformálni, hogy semmi ilyen jellegű probléma gyanúja még csak fel se merülhessen” –  reagált az esetre a Facebookon Hosszú Katinka, akinek Pass Ferenc a nevelőedzője volt. Hozzátette, szerinte ez a mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MÚSZ-elnök feladata lenne.

(via Telex/hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top