nlc.hu
Aktuális

K. Endre református presbiter lett, majd lemondott a kegyelmi döntés után

K. Endre szabadulása után tisztséget kaphatott egy református egyházközségben

A bicskei református gyülekezet presbiterévé választották K. Endrét, 2023 végén.

Bicske városának református gyülekezete presbiterré választotta meg az erdélyi származású K. Endrét. A pedofil ügy érintettje, a bűnözőnek segítséget nyújtó és emiatt elítélt gyermekotthoni igazgatóhelyettes a napokban le is mondott tisztségéről – írja a 444.

A református egyházközség hat évre választja meg a döntéshozó presbitériumot.

Református templom beltere a karzatról. Képünk illusztráció

Református templom beltere a karzatról. Képünk illusztráció

A testület tagjai az szavazati joggal bírnak például az egyházközség költségvetésének témájában és alkalmazottak felvétele esetén is. A lapnak K. Endre presbiterré választásáról, egyetlen egyházkerületi vezető sem akart nyilatkozni. Egy vasárnapi

istentiszteletről szóló tájékoztatás viszont közzé tette

K. Endre presbiterségről való lemondását is. Az istentiszteleten valóban kihirdették, hogy változás történt a presbitérium összetételében, a presbiter neve viszont nem hangzott el. Azt nem lehet tudni, hogy a lemondást hozó presbiteri gyűlést a titkolt presbiter indítványozta-e, esetleg a lelkész. A Magyarországi Református Presbiteri Szövetség tiszteletbeli elnöke az

Újszövetségből idézve sorolta fel, milyen tulajdonságokkal

kell rendelkeznie egy presbiternek. A lista értelmében a feddhetetlen és tisztességes személyiség is követelmény a feladat betöltéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top