nlc.hu
Aktuális

Gazdagréti óvodai dolgozó szexuális kényszerítés

Szexuális kényszerítés miatt vették őrizetbe egy budapesti óvoda dolgozóját

A Gazdagréti Szivárvány Óvoda dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt vették őrizetbe.

A szexuális kényszerítés bűncselekményével vádolt férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. A 24.hu értesülését megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is. A XI. kerületi rendőrök bejelentés alapján

szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja

miatt folytatnak nyomozást. Egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását. Dél-Budai Tankerület Központ vezetőjétől azt szerette volna megtudni a lap munkatársa, hogy vajon hány gyereket bántalmazhatott szexuálisan a pedagógiai asszisztens. Azt is szerették volna megtudni, hogy az

Rendőr bilinccsel az övén

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

óvoda vagy egy szülő feljelentése alapján nyomoz-e

a rendőrség. A cikk megjelenéséig nem kaptak választ. Az újbudai önkormányzat péntek délutáni sajtóközleménye szerint a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban.

Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket

a történtekről. Az érintett dolgozó jelenleg nem léphet be az óvoda területére, nem találkozhat a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. Korábban nem érkezett panasz a pedagógiai asszisztensre. Az önkormányzat támogatja a BRFK munkáját, hogy mielőbb kiderüljön az igazság. A férfi letartóztatásának elrendeléséről várhatóan szombaton döntenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top