nlc.hu
Aktuális

„Áltanálos” iskola és „Vörömarty” – Hibás iskolai névtáblák Lentiben

„Áltanálos” iskola és „Vörömarty” – Kínos hibákkal tették ki az iskola névtábláját

Két ordító hiba került az iskola névtáblájára, az igazgató szerint már a felrakáskor észrevették, de a gyártó nem cseréli.
Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézménye

„Lenti Áltanálos Iskola és Gimnázium” – ez a hibás felirat olvasható a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézményének hivatalos tábláján, amely az iskola falán található.

A Telex által észrevett posztból kiderül, hogy nem ez az egyetlen probléma a névtáblával: Vörösmarty Mihály nevét sem sikerült helyesen felírni, „Vörömarty” lett a költőből.

Ráadásul úgy tűnik, a több iskola is rosszul járhatott, mert a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézményének tábláján is „áltanálos” szerepel. A Telex olvasója szerint szeptemberben vontak össze három intézményt (a gimnáziumot a két általános iskolával), azóta lehetnek kint a hibás táblák.

Árkovicsné Pezzetta Claudia igazgató a Facebookon jelezte, hogy még a kihelyezése előtt észrevették a táblákon az elírást, és azonnal új táblákat kért a gyártótól. A cég először rövid határidővel ígéretet tett a javításra, de ennek nem tett eleget, és azóta elérhetetlen.

Reméljük, nem kell annyit várni, mint egy hibás budapesti felirat esetében, amely legalább 18 éven át virított az utcán.

(Kiemelt kép: Facebook/Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézménye)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top