nlc.hu
Aktuális

Új Ipoly-híd Drégelypalánk és Ipolyhídvég között

Új hidat adtak át Magyarországon, két ország lakóinak életét is megkönnyíti

Hárommilliárd forintból épült fel a drégelypalánki Ipoly-híd, Magyarország és Szlovákia között.

Magyarország és Szlovákia között mostantól újabb Ipoly-híd segíti a közlekedést. A hétfőn átadott híd Drégelypalánkot köti össze a szlovákiai Ipolyhídvéggel. A külgazdasági és külügyminisztérium  által kiadott közlemény szerint az új híd jócskán megkönnyíti majd a határ két oldalán élők közlekedését és kapcsolattartását. A közlemény szerint

a híd hárommilliárd forintból épült.

Új hidat adtak át Magyarországon, két ország lakóinak életét is megkönnyíti

Az új közúti kapcsolat érdekében Magyarországon egy kilométer, a szlovák oldalon pedig ötszáz méter utat kellett építeni. Az újjáépített híd valóban nagy segítséget jelent a környékbeliek számára: az eddigi húsz kilométeres autózás helyett pár percre rövidült az átkelés ideje.

Az Ipoly két partja közötti összeköttetést

még Hunyadi János kormányzó rendelte el, az 1400-as évek közepén. A régi hidat azonban a második világháború során lerombolták. A 48,5 méteres szabadnyílású Szent Borbála-hidat januárban egyszer már felavatta Szijjártó Péter külügyminiszter. Akkor a drégelypalánki művelődési házban tarották meg a rendezvényt, mert az áradás elöntötte a hídra vezető utat, így azt végül projektzáró rendezvénynek keresztelték át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top